Jelentkezz a 2016. Kárpát-medencei Agrár Konferenciára!

Ha szeretnél hasznos és gyakorlati információkat szerezni a mezőgazdaság különböző ágazatait és kérdésköreit illetően, sikeres agrár vállalkozást megtekinteni, pályázati lehetőségeket megismerni, megosztani mezőgazdasági tapasztalataid és ismereteid hasonló érdeklődési körrel rendelkező személyekkel, a Kárpát-medencei Agrár Konferencián a helyed!

A rendezvényre 2016. augusztus 12. és 14. között kerül sor az erdélyi Székelykeresztúron. A 3 napos programon 70 Kárpát-medencei gazda, mezőgazdasági tanulmányait folytató, már befejező, vagy a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatal vesz részt. A program várható helyszíne a Zeyk Domokos Iskolaközpont.

A konferencia fővédnöke Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke,.

A program nyitónapján a résztvevők a Kárpát-medence határon átnyúló mezőgazdasági kezdeményezéseit ismerhetik meg Jakab István, a MAGOSZ elnökének, előadásában, illetve az Európai Uniós és regionális mezőgazdasági tendenciákat, pályázati lehetőségeket. A délutáni előadások folyamán a mezőgazdaság és turizmus viszonyának vizsgálásának jut fő szerep, illetve sikeres agroturisztikai vállalkozás megismerésének.

A konferencia második napja egy bivalytenyészet meglátogatásával kezdődik, ahol a bivalytenyésztés és turizmus viszonyát is vizsgálják a résztvevők. A délután folyamán a fiatalok a tejfeldolgozással kapcsolatos ismereteiket mélyítik el, hiszen a tejtermékek piacán megnyilvánuló fogyasztói magatartásról, a szövetkezetekről, illetve a tej táplálkozásban betöltött szerepéről hallhatnak előadást.

A zárónapon a résztvevők Csapó György, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviselője, előadása révén az ipari kender termesztésének és hasznosításának szempontjaiba nyernek betekintést.

A konferenciát népzene és néptánc est színesíti, melyek célja, hogy a résztvevők megismerjék a helyi kultúrát, illetve megosszák a többiekkel saját régiójuk népművészeti elemeit is.

A rendezvény előadói között szerepelnek különböző mezőgazdasági és egyéb intézmények képviselői (MAGOSZ, Nemzetstratégiai Kutatóintézet, MÜTF Oktatási Központ, Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, Caritas Gyulafehérvár), pályázatíró cég reprezentánsa, illetve egyetemi oktatók is.

Jelentkezési feltételek:
– érdeklődés a rendezvény tematikája iránt
– 18 év feletti életkor
– részvétel a konferencia teljes időtartama alatt

A konferencia résztvevői számára biztosítunk:
– szállást többágyas szobákban
– étkezés
– oda- és visszaút fedezése maximum 50 euróig/fő

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.
Jelentkezési határidő: június 30. (éjfél)

További információkat az office.aacs@gmail.com email címen lehet igényelni.
A konferencia programját és egyéb információkat is a www.konferencia.aacs.ro honlapon tesszük közzé.

A rendezvény megvalósítását a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet támogatja.

/** * */